| Mapa Google | FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Statystyki | Rejestracja | Zaloguj |
Rekrutacja do BAP

baner Baner Ubezpieczeń

Poprzedni temat «» Następny temat
Tor F1 w Polsce
Autor Wiadomość
heszisz 

Moje BMW: 5000
Miejscowość: Warszawa
Wysłany: 2009-07-18, 17:32   Tor F1 w Polsce
   Imię: Kamil

Akcja powoli dobiega do swojego finału, inicjatywa jest dość ciekawa chodzi o organizacje ulicznego toru F1 w Polsce. Ulicami przemykające bolidy to fajna wizja szczególnie wyścig nocny wydaje się fajną alternatywą dla standardu. Na tej stronie można głosować na jedno z Polskich miast http://www.torformuly1.pl/#home

Humi9
[Usunięty]

Wysłany: 2009-07-19, 17:32   

zagłosowałem oczywiście na Warszawę :jeee:

ludek 
Nie wiem, nie znam się...

Moje BMW: E36 328i 96' + E36 318i 96'
Miejscowość: Warszawa/WI
Wysłany: 2009-07-19, 21:26   
   Imię: Rafał

Humi9 napisał/a:
zagłosowałem oczywiście na Warszawę :jeee:

Gratuluję pomysłowości. ;/

Jeszcze jedna okazja po strajkach służby zdrowia, policjantów, straży granicznej, górników, stoczniowców, kolejarzy, wszelkiej maści spędów przywódców politycznych i duchownych, marszów protestacyjnych, marszów ku pamięci etc. do zablokowania ulic i sparaliżowania samego centrum albo nawet całego miasta... ;/

Wyp*****lać z tym festynem… do Poznania, Krakowa, Wrocławia, czy gdziekolwiek indziej :cenz: .

Polacy to nie tylko warszawiacy.
Pozwólmy innym poczuć dumę, satysfakcję oraz naręcze innych, często sprzecznych emocji. :tak:

heszisz 

Wysłany: 2009-07-20, 19:24   

Warszawa ma duże plecy w głosowaniu więc nie masz się co martwić że właśnie tam będzie Polski tor F1 , Wrocław i Gdynia to poważni kandydaci jak widać w ilości % głosów w ankiecie ze strony którą podałem powyżej.

ludek 

Wysłany: 2009-07-21, 10:39   

W ogóle nie martwię się tym, że w Polsce miałby powstać tor F1 choćby w ciągu 10 lat :uhh:

Martwię się zdrowiem psychicznym tych, którzy w to wierzą :D

Comret 
BMW AutoKlub Polska

Moje BMW: E46 330xd Touring
Wysłany: 2009-07-21, 11:58   
   Imię: Konrad

W Warszawie nie ma nawierzchni aby jeździć usportowionymi autami, co dopiero F1.

Chyba, że na potrzeby Polski będzie nowa dyscyplina w F1, crosscountry, offroad, a najlepiej coś w rodzaju "odcinaka specjalnego na rajdzie czołgów pływających" typowo dla F1.

heszisz 

Wysłany: 2009-07-22, 11:08   

Przecież ludzie modernizacja ulic. Kto by robił tor na obecnym stanie nawierzchni ? Bzdura najpierw modernizować nawierzchnie przebudowa a tor dopiero po tym.

Comret 
BMW AutoKlub Polska

Wysłany: 2009-07-22, 11:43   

Cytat:
Bzdura najpierw modernizować nawierzchnie przebudowa a tor dopiero po tym.

Tylko taki tor "uliczny" będzie używany okazjonalnie w celach sportowych czyli raz w roku przez kilka dni.

Na codzień używać go będą warszawscy kierowcy do jazdy w korkach, dostawczaki i autobusy. Taka eksploatacja nie wróży mu trwałości.

Nasi drogowcy nie potrafią normalnie zrobić kawałka prostej drogi, zawsze trafi się jakiś gniot, a tu łączenie, a tu studzienka a to coś popęka itp.

Warszawa to nie Monako gdzie po ulicznym torze jeżdżą tylko osobówki i skutery, a natężenie ruchu jest sporo mniejsze. Wiem bo byłem i jeździłem, nie wyobrażam sobie czegoś takiego w Warszawie.

Jestem jak najbardziej za budowaniem toru wyścigowego z prawdziwego zdarzenia ale jako samodzielnej jednostki gdzies po za miastem.

ludek 

Wysłany: 2009-07-22, 16:03   

Comret napisał/a:
Jestem jak najbardziej za budowaniem toru wyścigowego z prawdziwego zdarzenia ale jako samodzielnej jednostki gdzieś po za miastem.

Święte słowa.
Budować tory wyścigowe, bo jest ich w Polsce za mało!

To, czy odbędzie się tam grand prix raz, czy dwa, zanim zmienią się tendencje światowe i połowa wyścigów będzie miała miejsce w Chinach a reszta w Mateczce Rosji, nie ma znaczenia.
Taki tor będzie można wykorzystać w wielu innych klasach wyścigowych samochodowych i motocyklowych, oraz do szkolenia kierowców.

Tor uliczny do bzdura i mrzonka.
Nie mamy nawet normalnych dróg, więc z czego robić tor uliczny?
I po co?

sloneczko 
*Początkujący*

Moje BMW: brak
Wysłany: 2009-07-22, 16:46   
   Imię: patrycja

..po co w Polsce tor?? A chociażby po to, aby zarobić, zrobić reklamę dla Polski w świecie...Taki tor uliczny na pewno powstanie, bo widać, że cała akcja jest poważna....

Comret 
BMW AutoKlub Polska

Wysłany: 2009-07-22, 17:18   

Powstanie, czy nie to i tak nie zmieni faktu, ze Polska nie bedzie miala toru z prawdziwego zdarzenia.

Bedziemy co tydzien zamykac miasto aby obyly sie wyscigi, konkursy, testy, treningi i wiele innych?

heszisz 

Wysłany: 2009-07-23, 11:04   

Wolno stojący obiekt toru jest dużo bardziej nie użyteczny skoro raz w roku odbywa się na nim wyścig a utrzymanie kosztuje sporo, tak mamy coś co na co dzień jest używane przez wszystkich a raz w roku staje się użyteczne dla sportu.

Comret 
BMW AutoKlub Polska

Wysłany: 2009-07-23, 12:00   

Cytat:
Wolno stojący obiekt toru jest dużo bardziej nie użyteczny skoro raz w roku odbywa się na nim wyścig

:lol: :lol: :lol:

Raz w roku F1 i to wyścig i eliminacje, a na codzień testy i treningi bolidów, wyśgi samochodów klasy turystycznej (mamy różne serie od kia/seat cup przez poważniejsze wyścigowe zabawki), wyścigi motorów (choć to trochę inna specyfika toru), różne testy od firm tuningowych / sportowych, przez kierowców testowych/sportowych na dziennikarzach motoryzacyjnych końcżąć, pokazówki dielerów motyryzacyjnych, nauka i doskonalenie jazdy dla amatorów a raz w miesiącu open time dla ludzi z kasą którzy chcą sprawdzić czy lambo sąsiada jest szybsze od porsche żony :D .

Na sam konieć darmowy "łikend" dla BAP za sam pomysł i wszystko gra.

Cytat:
tak mamy coś co na co dzień jest używane przez wszystkich a raz w roku staje się użyteczne dla sportu.

Tak mamy coś co załóżmy warszawskie autobusy rozjadą w ciągu roku, nikt nie będzie mógł odpowiednio długo trenować nawet zawodnicy F1, często odbywają się treningi na torach między wyścigami a tu kierowcy będą jeździli w ciemno i na sam koniec koszty kilkudniowej blokaty dużego miasta, oraz zabezpieczenia. Absolutnie nikt nie zdecyduje się aby taki tor używać częściej niż raz w roku przez kilka dni.

Zewnętrzne tory specjalnie zaprojektowane do wyścigów są znacznie bezpieczniejsze.

No po prostu rewelacja.

sloneczko 
*Początkujący*

Moje BMW: brak
Wysłany: 2009-07-24, 10:26   
   Imię: patrycja

...ale skoro są już pomysły na tor uliczny, to trzeba z nich skorzystać....poza tym taki tor uliczny jest z deczka tańszy od samodzielnego toru...co ma być to będzie, ważne żeby cos sie działo w naszym kraju...

Prezes 
BMW AutoKlub Polska

Moje BMW: E39 M5, E91 320xdT, E30 320i Cabrio
Miejscowość: WPR
Wysłany: 2009-07-24, 10:31   
   Imię: Łukasz

sloneczko napisał/a:
...ale skoro są już pomysły na tor uliczny, to trzeba z nich skorzystać....poza tym taki tor uliczny jest z deczka tańszy od samodzielnego toru...co ma być to będzie, ważne żeby cos sie działo w naszym kraju...

Pozornie tańszy... bo myślisz tylko o utrzymaniu go w skali roku. Ale impreza na takim torze, dajmy na to - trzydniowa, to już ogromne koszty, zdecydowanie większe niż na zamkniętym obiekcie z dala od dużych aglomeracji.

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka

Ex BMW: E30 320i, E34 520i, E38 740i, E39 530d, E34 525i, E39 540i...

BMW AutoKlub Polska >> http://forum.bmwautoklub.pl <<

Odpowiedz do tematu