[ E36] filtr kabinowy

Problemy z silnikami, skrzyniami, zawieszeniem, itp.

Moderatorzy: sysek, Marcin, siwy

[ E36] filtr kabinowy

Postautor: adam » 2007-08-04, 20:23

Niestety na spocie nie mogłem być,ale dzisiejsze popołudnie poświęciłem swojej buni.Wymieniłem wreszcie świece :D .Jednak głównie zależało mi na wymianie filtra przeciwpyłkowego. Z wymianą filtra miałem trochę pracy,nie obyło się bez kilku niecenzuralnych epitetów,ale cała "operacja" trwała około 30 minut i została zakończona sukcesem :cool: .
O oto jak wyglądał ten nieszczęsny filterek: Obrazek Obrazek
adam
 

Postautor: BartE36 » 2007-08-04, 23:06

stary był kiedykolwiek wymieniany? :whaat:
Awatar użytkownika
BartE36
-#Ranga1
-#Ranga1
 
Posty: 22
Rejestracja: 2007-04-22, 19:13
Lokalizacja: Wawa

Postautor: adam » 2007-08-05, 07:58

w 2005 :nie:
adam
 

Postautor: wolly » 2008-02-10, 15:13

Hmm mam pytanie czy ktos moglby napisac w ktorym miejscu znajduje sie ten filtr? widzialem w jednym posice ze ponoc go w ogole nie ma w autach bez klimy ?? :whaat:
wolly
-#Ranga1
-#Ranga1
 
Posty: 27
Rejestracja: 2007-09-21, 16:32
Lokalizacja: Elk

Postautor: darek68-38 » 2008-02-10, 16:40

ja mam E36 bez klimy a filtr jest w podszybiu, dwa stożkowe. Trzeba wymontować korytko aby się tam dostać. pozdrawiam. :piwko:
;-)
darek68-38
-#BAP Członek honorowy
-#BAP Członek honorowy
 
Posty: 13
Rejestracja: 2007-11-24, 18:53
Lokalizacja: olsztyn

Postautor: wolly » 2008-02-11, 21:24

dzieki bardzo za podpowiedz:) postaram sie go odnalezc bo cos czuje ze jest ostro zapchany :) DZIEKI I Pozdrawiam
wolly
-#Ranga1
-#Ranga1
 
Posty: 27
Rejestracja: 2007-09-21, 16:32
Lokalizacja: Elk

Postautor: dzussmen » 2008-04-12, 13:13

ale nie zawsze jest ... ja u siebie znalazłem tez stożki w podszybiu były tak zawalone że mają najprawdopodobniej tyle lat co autko, postanowiliśmy z bratem u niego zabrać się za te filtry i było zdziwienie :whaat: nie było ich a obudowy na silniku wentylatora całkiem inne niż te moje na filtrach ale oryginały BMW, były w kształcie filtra z wylotem u góry i napewno nie da się w nie wsadzić filtra
Może filtr kabinowy do wersji bez klimy był opcją w E36??
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ;)
dzussmen
-#Norma2
-#Norma2
 
Posty: 188
Rejestracja: 2007-07-27, 10:56
Lokalizacja: Nysa

Postautor: stones1 » 2008-04-12, 15:04

z opsiu tu:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=10

wynika że w wersjach bez klimatyzacji był w opcji.
Obrazek

Obrazek

Dodatkowy Rabat dla Klubowiczów BMW AutoKlub Polska
Awatar użytkownika
stones1
-#Norma6
-#Norma6
 
Posty: 1003
Rejestracja: 2007-04-14, 17:55
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.

Postautor: dzussmen » 2008-04-12, 18:04

tak wygląda bo ja mam tez stożki (1), a brat ta osłonę (2)

no to mogę sobie dopisać dodatkowa rzecz do wyposażenia opcjonalnego w mojej 318-stce
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ;)
dzussmen
-#Norma2
-#Norma2
 
Posty: 188
Rejestracja: 2007-07-27, 10:56
Lokalizacja: Nysa

Postautor: sbak6 » 2008-04-17, 14:26

gdzie znajduje sie filtr kabinowy
sbak6
-#BAP Członek honorowy
-#BAP Członek honorowy
 
Posty: 2
Rejestracja: 2008-04-17, 14:10
Lokalizacja: warszawa

Postautor: franko85 » 2008-04-17, 15:32

w zależności od rocznika, pojemności i posiadania klimatyzacji lub nie występują dwa miejsca:

A. Pod konsolą schowka (miejsce pasażera) na dole bardziej po lewej stronie.
B. Pod maską centralnie na środku przy szybie jest kratka gdzie znajdują się kable i tam trzeba szukać.
franko85
-#Ranga3
-#Ranga3
 
Posty: 485
Rejestracja: 2007-01-23, 21:54
Lokalizacja: Złotów/Koszalin

Postautor: tomek_olecko » 2008-04-23, 15:30

W wersji z klimatronikiem pod schowkiem pasazera, kupujac filtr zwykle jest instrukcja wymiany zawarta :> trzeba wyjac w kolejnosci: kratki nawiewow pasazera, schowek, rurke od nawiewu (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) pozniej odpiac zabezpieczenie i wysunac filtr ;> jest to miejsce za konsola centralnie, nie da sie nie zauwazyc :)
tomek_olecko
-#BAP Członek honorowy
-#BAP Członek honorowy
 
Posty: 3
Rejestracja: 2008-04-23, 15:20
Lokalizacja: Olecko (mazury)

Postautor: robson77 » 2008-04-23, 18:48

darek68-38 pisze:ja mam E36 bez klimy a filtr jest w podszybiu, dwa stożkowe. Trzeba wymontować korytko aby się tam dostać. pozdrawiam. :piwko:

ja w e36 nie mialem
robson77
-#Ranga2
-#Ranga2
 
Posty: 121
Rejestracja: 2008-04-07, 12:43
Lokalizacja: Jelenia Gora

Postautor: dzussmen » 2008-04-24, 08:58

w jednych jest w innych nie (ten w podszybiu) jak już pisałem wyżej chyba było to opcjonalne wyposażenie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ;)
dzussmen
-#Norma2
-#Norma2
 
Posty: 188
Rejestracja: 2007-07-27, 10:56
Lokalizacja: Nysa

Postautor: conway87 » 2010-07-20, 11:42

Ja mam e36 z manualną klimatyzacją czyli filtr będzie pod schowkiem? czy w podszybiu?
conway87
-#Norma1
-#Norma1
 
Posty: 98
Rejestracja: 2010-05-01, 12:03
Lokalizacja: krośniewice


Wróć do Mechanika

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron